Frihet

| Postat i: Mellan himmel och jord
0
"Jag vaknar upp av att hjärtat dunkar, fort fort, jag känner stressen skölja över mig som en våg. Jag tänker på hur många mattetal jag måste räkna, hur många uppgifter jag måste skriva, och varför jag inte pluggade mer igår kväll. Klockan är 3. Jag somnar om. 
Allt måste vara perfekt, p e r f e k t. Jag kan inte slappna av, måste plugga varenda ledig minut. Om jag slappnar av en sekund,  vad händer då? Hur blir det med min framtid? 
Kommer hem efter att klockan slagit tolv en lördagkväll och trots att jag pluggat hela förmiddagen och hela eftermiddagen tar jag fram laptopen, jag ska bara skriva lite till. Bara lite till. Mina fingrar rör sig sakta över tangentbordet medan jag känner hur mina ögonlock blir tyngre och tyngre. Inom mig kommer ångesten krypande, jag fäller en tår som jag snabbt torkar bort och beslutar att i alla fall läsa igenom texten en gång till. 
Längtar ihjäl mig till studenten, sommar, inget plugg och frihet. Men det är bara att hålla ut, försöka att inte gå in i väggen och kämpa lite till."
 
Den här texten och inlägget gjordes i februari men publicerades aldrig. Alltså är så glad att det är över nu. Har nog aldrig njutit så mycket av sommar som jag gjorde i år. Och för er som är lika skoltrötta som jag var. Kämpa på. Ni klarar det. Det är värt det, tillslut. 
Hittills till Frihet

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: