Tisdag

| Postat i: Inspiration, Collage
0
.
 
 
Det här skule man kunnat ha på sig igår för jag gick i kjol (!!) och försökte carpa sista dagen på lovet. På tal om det så gick carpandet(haha) ganska bra förutom plugg och mensvärk från h*****t på morgonkvisten. Men en hemmagjord vetekudde, sol och Linnea fick min dag att bli 10 snäpp bättre och ett bra avslut på lovet! 

Idag börjar repveckan inför vårkonserten och jag vet inte om jag är taggad eller bara vill hoppa av dansen? Men kan vara skönt med miljöomväxling och fem dagar på Hjalmar Bergman Teatern. 

Gran Canaria dag 1

| Postat i: Resor
0
Runt klockan två kom vi fram till hotellet. Då packade vi upp, duschade och tog det lugnt för att sedan gå och köpa baguetter, ost, skinka, melon och jordgubbar som vi sedan åt på balkongen. Tycker det är supergott att äta om man inte är jättehungrig! På kvällen gick vi en promenad in till Playa del Ingle och kollade in vad som fanns där. Vi lyckades fastna i en riktig turistfälla också haha, vi var så hungriga och hittade inte i staden så vi tog bara första bästa restaurang längs strandpromenaden (där alla turister går). Sådana riktiga turistställen brukar aldrig ha god mat men vi chansade och ja, maten var ganska äcklig. Men trots molnigt väder och dålig mat var vi glada ändå, vi hade en underbar vecka framför oss! 

På svensk mark

| Postat i: Bloggdesign, Resor
0
Igår kväll kom jag hem från Gran Canaria. Har haft det såååååå bra! Att vara hemma har känts okej under dagen men nu mot kvällen kom en liten "jagvillintevarahemmajagvillvarakvar-ångestliknande känsla". Brukar alltid vara smått nedstämd precis efter jag varit ute och rest. Antar att det är för att det aldrig känns så lockande att gå tillbaka till den vanliga vardagen och till all stress som medföljer. Men det bästa botemedlet för nedstämdhet enligt mig är  att umgås med personer som får en att må bra, göra saker som får en att må bra, ha fullproppat schema och vara ute i solen.  Det värsta man kan göra är att typ sitta på sitt rum och kolla igenom bilderna (som jag precis gjort såklart). Ni får se tre bilder från resan, resten får både ni och jag vänta på! De ska få vila lite i min dator först.

Förresten så har jag bestämt att mina resebilder ska redigeras minimalt, knappt alls.  Dels så är det för att det tar tid och dels så vill jag verkligen dela med mig av precis det jag upplevde. Jag vill försöka få er att känna samma känsla jag hade när jag tog bilden. Även fast jag aldrigaldrig gör stora förändringar i bilder när jag redigerar dem kan ett blått lager på opacitet 10 faktiskt ändra känslan. Inte mycket, men lite. Jag vill att det ska vara ärligt helt enkelt. Skillnad är om jag fotar porträtt eller mer planerade och uppställda fotograferingar, då är det en känsla jag vill skapa och redigeringen är en viktig del i det. Men när det handlar om resebilder och liknande är det en känsla som redan finns där som jag genom bilder vill få den som kollar på dem att känna. Från och med nu är det alltså kurvor och kontrast som gäller. Färgkurvorna håller jag mig dock borta ifrån.